Oct 5, 2009

~Ya Allah~

Bismillahirahmanirahim

Segala syukur ku lontarkan kepadaMu,alhamdulillah yang tidak terhingga kepadaMu..Sungguh,aku bukanlah insan yang besyukur..banyak nikmatMu yang aku lupakan..Ampunkan aku ya Allah..

Sering kali,kita mendengar kata2 yang begitu yakin dari kita,dari kawan,dari televisyen..

YA!!ALLAH ITU WUJUD!!ALLAH ITU MAHA MELIHAT!!AKU TAKUT PADAMU!!

tp sejauh mana kita dan tindakan kita mengakui kewujudanNya..??
Kita mengakuiNya ada tetapi mengapa kita masih lagi bermaksiat??
Mengapa kita masih mencari pertolongan lain dari Allah..
Mengapa kita masih tidak mengingatiNya dalam setiap amal perbuatan kita..
Mengapa masih kita tolak ajakan2 orang yang mengajak kepadaNya??
Mengapa?
Mengapa??

Ampunkan aku ya Allah!!

YA!!ALLAH ITU LA TUHAN KITA!!
kita mengaku sbegini..

Tapi apa yang kita da buat untuk mendekatiNya??
Adakah selama kita hidup ini kita ada menyumbang kepadaNya??
Adakah hidup kita ini bermatlamat untukNya??
Atau kita hidup ini hanyalah untuk DUNIA?????
Harta,Pangkat,Jawatan,Nama,Pujian..
nauzubillah..

Ya Allah..ampunkan aku

sama2 bermuhasabah..sama2 refresh minda kita..reset mind setting kita.

"Sesungguhnya dalam penciptaan langit dan bumi dan pergantian malam dan siang terdapat tanda tanda kebesaran Allah bagi orang yang berakal.Iaitu orang yang mengingat Allah sambil berdiri duduk atau dalam keadaan berbaring dan mereka memikirkan tentang penciptaan langit dan bumi.."Ya Allah kami,tidaklah Engkau menciptakan semua ini siasia,Mah Suci Engkau,lindungilah kami dari azab neraka".[3:190-191]

Aku ada attend satu kursus,di mana kursus ini membawa kita dalam mengenal diri kita sebenar..Bukan lah nk kata tak kenal diri kita before ni,tapi mayb kita terlupa..Insyaallah..selepas ini akan ada ESQ angkatan ke 4..Jom ramai2 sertai ..lebih berbaloi baloi(cm celcom a plak.)

Dan tetaplah memberi peringatan memberi peringatan kerana sesungguhnya peringtan itu bermanfaat bagi orang2 mukmin"[51:55]

4 comments:

atika said...

tq amin~

rozanna said...

esq tue singkatan pe yek?
ade kosong g?
nk join leh?hehe

Amin Baek said...

atika:tq??sama2

rozanna:tak sure a..emotional spritual quotient kot..haha..nant ada kt tmpt ko,p a..sgt menarik.

umairzulkefli said...

ESQ stands for Emotional Spirital Quotient..

Semua orang selalu dengar pasal IQ dan EQ..tetapi training ini melatih SQ, yakni Spiritual Quotient...

Best? Memang sangat-sangat best. Tanyalah sesiapa yang dah pergi, pasti mereka mahu orang yang ditanya itu turut sama menyertai program.

Mari sama-sama menyebarkan ESQ...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails