Jun 22, 2011

~Keindahan BersamaMu~


Alhamdulillah,minggu lepas aku diberi kesempatan untuk pulang ke rumah.Pertama kali selepas bermula semester baru yang agak lapang pada jadualnya,tetapi tidak pada workloadnya.Syukur.

Kepulangan aku antara beberapa sebab sebenarnya.Antaranya berjumpa keluarga,betulkan laptop,dan untuk menjadi fasilitator program Keindahan BersamaMu anjuran IKRAMteens Melaka di MOZAC.


[Permandangan dari bukit Mozac]

Program bermula pada Sabtu pagi,18hb Jun,sehingga 19hb Jun tengah hari.Tetapi aku hanya mampu dapat join sehingga petang 18Jun,disebabkan urusan untuk balik ke Perak dan urusan lain pada malam itu.Huhu.Yang menjadi MC nya ialah Saudara Hazmir dan juga Saudara Hafizuddin yang penuh celoteh celoteh yang buat orang tak kering gusi.Secara tak langsung,dapat juga bereunion bersama beberapa ex mozac yang turut join.0206 diwakili aku,Syafiq Sabtu aka Macho,dan juga Rozanna Abd Rahim.

Yang tak sangkanya,jumpa pula senior SPM04,tak pernah berborak langsung dengan dia.Tapi subhanaallah,bila jumpa hari tu,dia macam da kenal lama pulak.Borak pasal gerak kerja,sejarah gerakan,saudara sebatch dengan dia dan macam macam lagi.Cara berbeza,tapi matlamat yang sama.Dapat juga jumpa cikgu cikgu yang lama tak jumpa.Cikgu Mail,Cikgu Saifuddin,Cikgu Zulinda,Cikgu Sazali,Cikgu Jelani,dan of course Cikgu Suriyati.Tak sangka masih ada cikgu cikgu yang kenal aku.Haha.Walaupun sudah berubah umur,berubah saiz.Hehe.

Kalaulah ada ex mozac 0206 yang baca blog ni,aku sarankan moh kita plan a program tuk dak dak MOZAC,at least dapat a kita menyumbang something.Rupanya,ada jugak batch atas kita yang telah merancang sesuatu.Batch Bro Soufi,Shukri,Nadzmie,kemudian batch Bro Kiko.Kita bila lagi?Hehe.

[Merindui saat ini]
Sekian sahaja laporan mingguan.Haha.

note:Datang program,jangan pakai vest yang berbeza.Haha.Apatah lagi,program yang berbeza
note:Dapat kenal ustaz Anuar yang merupakan kawan baik pada Lecturer UTP.(kerana vest juga?hehe)
note:Tak dapat nak letak gambar yang ditangkap rtu.Ni laptop pinjam je
note:Laptop aku masih di rumah
note::Sekolah berubah sikit je.Tapi sistem banyak berubah.(kawasan terhad,xdpt nak bangunkan sgt)
note:Budak Form 5 sekarang,muka da makin baek rasanya.Kalau zaman zaman dulu,peh.Muka masing masing ganas dan macam bapak orang.Wuwu
note:Skang MOZAC da ada mesin basuh.Ceh.Tak dapat la dorang merasa sental baju senior berpuluh helai.Paling koman,pikul baju,masuk mesin.Haha

6 comments:

Zanaishi said...

salam.hehe.ala igtkan ada gmbr,rupanya xde :P

btul2..rs f5 mozac batch tahun nie kcik2 n chumel2 jer.musykil2..haha.

terharu sbb berpeluang nyanyi lgu Gemuruh smbil berpelukan dgn cikgu suriati..walaupun haritu tdk dikenali oleh cikgu sazali..isk :'(

Amin Baek said...

zanaishi:

tak dapat masukkan lg..nant aku update blik if laptop da ok..

eleh..bajet ko masa fom5 besar la?hahah..ckp dorang kecik lak.kah3

wuiyoo..pluk ngan cikgu tu..mantap2..keh3..cikgu sazali dr jauh da knal aku..bangga2..keh3..astagfirullah..=)

Zanaishi said...

wokeh update tau jgn xupdate.hehe.

ish dlu ak besar ape...:P

iyela,mmg patut pn..ak rs semua ckgu mozac mesti knl ko kot..:)

Amin Baek said...

zanaishi:

insyaallah..boleh2..

besar?erk..zz (=_=')

tak jugak la..cikgu saifuddin xkenal pn..dia kata muka familiar..tp nama xingt..hahaha

shahniz said...

owh..! balek melaka tak ziarah pon ikwah kat sini..

erh, ikramteen tue prgram apa..?

Amin Baek said...

shahniz:

asif akh..haha..rtu memg balik ujung minggu..masa terhad skit la.

insyaallah bulan 7 ni,ana midsem break..boleh la lepak2 lama skit kt mlaka..hehe

cam team belia IKRAM gtu la..hoho

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails