Jan 2, 2009

~Boycott~


Bismillahirrahmanirrahim..

COMPANIES TO BOYCOTT



Wahai rakan2 sume,kita xmampu untuk turut berjuang bersama mereka..tapi inilah apa  yg kita mampu lakukan..boikot mereka..yahudi laknatullah.

Antara product yg biasa beli,McD,Nestle Product(Milo etc),Coca Cola,Danone dan etc..

Diharap dengan ini,kita mampu membantu saudara kita di sana ..Insyaallah.

Wallahualam...

  • L'Oreal 
    Giorgio Armani, Redken 5th Avenue, Lancome Paris, Vichy, Cacharel, La Roche-Posay, Garnier, Biotherm, Helena Rubinstein, Maybelline, Ralph Lauren, Carson

  • Marks & Spencer 
    M&S, St.Michaels

  • McDonald's

  • Motorola

  • Nestle 
    Nescafé, Perrier, Vittel, Pure Life, Carnation, Libby's, Milkmaid, Nesquik, Maggi, Buitoni, Cross & Blackwell, KitKat, Milkybar, Quality Street, Smarties, After Eight, Aero, Polo, Lion, Felix cat food, L'Oréal

  • News Corporation 
    TV: Fox, Sky, Star, Phoenix, Granada, CNBC. UK newspapers: Standard Newspaper, News of the World, The Sun, The Times. Australian Newspapers: The Telegraph , Gold Coast Bulletin, Herald Sun, Independent, Sunday Mail. US newspapers: New York Post. Publishers: Harper Collins Ragan, Zondervan, National Geographical. Nursery World, Rawkus, NDS, Mushroom Records, ChinaByte.com, Festival Records

  • Nokia

  • Revlon 
    New World Entertainment, Forbes

  • Sara Lee 
    Hanes, Playtex, Champion, Leggs, Douwe Egberts, Bryan, DIM, Ambi Pur, Bali, Superior Coffee, Just My Size, Kiwi, Maison Cafe, Nur die, Pilao, Lovable, Outer Banks, Wonderbra, Sanex, Pickwick, Gossard, Body Mist, Brylcreem, Aqua Velva, Radox

  • Siemens

  • Selfridges 

  • Starbucks 
    Seattle Coffee, Pasqua, Hear Music, Tazo

  • Timberland

9 comments:

-kuteng- said...

nk dkt sparuh mnde dlm list tuh ak pnh mkn or gune..
susa beb nk stop pki..
konfem ek sume yahudi?
mne korg tau?

Amin Baek said...

tu a...sama a ngan aku..tp kene try a..cari alternatif len..eg;milo change to vico perhaps..aah..memg yahudi..ko leh check kt web dia..www.inminds.com

Amin Baek said...

yg da terbeli tu,ko trus je la pki..anggap cm ko da tersumbang pluru pd israel..in the future,try to avoid from buying this things a.."1 Rial (Ringgit) Untuk Produk Amerika Syarikat (dan Israel), Samalah Dengan Satu Peluru Untuk Tubuh Saudaramu di Palestin," kata Sheikh Yusof al-Qardawi.

whatever said...

salam
nice post
cuma lebih hebat lg klo ada list product yg disyorkn utk menggantikn product israel

strawberry said...

amin..
kenapa mcD..
:((
jaat..
kejam2..
menyeksa batin aku.
lalallaa.
:D
neway chayok2!!

This part Of Me.. said...

gilo, smart aa min..
tp kan, majoriti syrkat 2 kt
mlysia bwh org kite..
kire klu diorg tutup,
org kite keje kt ner??
kite gak rugi kot, tul x??

Amin Baek said...

hurm..aku rasa tak perlu pn tutup...bia je a bukak..tp kita takyah la bli..insyaallah..Allah maha pemurah..selagi kita ada usaha,Allah takkn lokek nk beri kita rezeki..Insyaallah

mrs camillo said...

sebenarnya kan~ aku selalu bayangkan idea faisal tehrani tu menjadi kenyataan. kalo korag ade bace la novel2 dy yang gempak2 macam 1511 n sbgainya.

nak bunuh presiden AS bukan susah. kita tak perlu BOM atau senjata perang besar. kita gunakan cara paling halus dan dalam. dgn serangga biotik.

kite as Chemi - cari racun berbisa cam racun kala jengking n ular

budak EE - wiring robot tu. pepandai la dyrg pikir kan~

budak ME - bina la luaran robot tu cam lebah ke, semut ke, lalat ke. kecik tapi BERBISA.

guna la akal kita yg dikurniakan tuhan ni dan peluang ntuk belajar tinggi2 supaya dapat berbakti pada AGAMA dan Bangsa.

aku masih tak setuju kalo berperang hanya guna kayu dan batu padahal kita tahu musuh guna benda yang moden.

ibarat sejarah tanah melayu la kan..musuh bawak senapang n pistol, kita guna keris dan parang.tak berkesan mana pun.
bila golongan bijak pandai pulang bawak revolusi baru, barulah kita dapat menuntut hak kita semula.

betul jugak kata lagu M.nasir ngn malique dalam mantera beradu,
"masuk tempat orang bawak OTAK bukan pisau"...

anda setuju?

Amin Baek said...

owh...novel tu..pasl perang gune cyborg sume tu kn..ada wakil dr malaysia skali tu eh..rasa cm ada bc..aah..stuju..memg cara berperang yg cool gle..tanam cip dlm kepala..Insyaallah..harap2 akan ada la antara kita yg bt cmtu..menggunakan ilmu yg dpelajari tok mempertahankn maruah agama..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails