Mar 12, 2009

~Palestin~

Bismillahirrahmanirrahim
12 March09
1119am

Di hari yg pagi yg sunyi ni,di kala menuggu kol 12..sbb nk masok lab replacement,tringin lak nk cte pasl Palestin..skang ni klu di Malaysia leh dkatakn isu palestin ni cm da sejuk a..da xkuar sgt cte palestin..demo2 da xde..tp isu ni tak penah stop sejak dulu smpi skang..mereka disana tak penah berhenti merana..

fayad diwarkn2 bakal jd perdana menteri kerajaan gabungan  jika dtubuhkn..tp HAMAS menentang plantikn tu..fayad ni memg pro amerika dan zionis..dilantik oleh mahmoud abbas..so,no point la dia dilantik..xkn membawa perubahan yg jelas..

dikala mesir masih mencari alasan untuk tidak membantu org2 di palestin,galloway dengan selambanya masok ke gaza dan menyerahkn sjumlah sumbangan trus kepada ismail haniyeh..cuba bayangkn,bukn skit yg dia sumbgkn tu,tp mesir??nk mitk bukn lintasan rafah pn kata kene mintk permission israel a..nk seribu daya,xnk seribu dalih..huhuh..

kes gilad shalit pulak,dr dulu HAMAS nk bt deal tu..tp israel xnk penuhi tuntutan nya..tuntuntan hamas pd aku la,agak simple a..hentikan sekatan dan pengepungan,then br duduk berbincang..tp yg israel,lepaskn shalit,dorg hentikn kepungan...tp leh caya ke org2 israel ni..sedangkn gencatan senjata pn dcabuli..harap2nye gabungan fatah dan hamas pasni dpt membela nasib rakyat palestin sekaligus memperoleh semula tanah al quds.

xlupe juga,klu ada bc palestinkini,byk syarikat israel yg gulung tikar,sumbr..akhbar berbahasa ibrani,maa'rev..alhamdulillah..sykur..wpon kita tidak menyumbang sbyk mana,tp dharapkn kita dpt membantu dgn memboikot brgn israel ..jgn la ble kes sergn israel thadap palestin da kurg kdengaran,kita pn stop memboikot..harap2 nya kita istiqamah la ..

Wallahuallam..

2 comments:

~izzati amri~ said...

thnx 4 info ni..semoga kamu terus istiqamah dalam menulis post tentang palestin =)

Siti Nurhuda Husna Zulkarnain said...

salam ziarah~
jmpe link blog ni kat group1989..
slamat berblogging! (^_^)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails