Apr 21, 2009

~Apakah yg berlaku~

Bismillahirahmanirrahim..
Alhamdulillah..sekarang aku berasa lebih sihat nk dicompare kn ngan smlm dan kelmarin..Nasib aku p klinik td..Mula dak aspa da suh da p..aku cm mls..pastu alang2 sepro lpas awl..aku pn mengambil ksempatan p klinik..tulis nama,then tngu..yg trut memnunggu dak coursemate,Zai..tak tnye lak dia skit pe..dlm 5 mint tunggu,tiba2.....

abg klinik tu:Muhammad Aminuddin
saya:yup..saya2
abg klinik tu:Penah datg klinik ni tak sblum ni??
saya:Pernah2..dlm 2tahun yg lepas..masa sy foundation ferst..(jwb dgn muka yg yakin)
abg klinik tu:Peh..lama gle..kad kamu da ilang la..da xjumpa..hehe

Cet..ada ke org yg salu dtg klinik??sian dorg kn...alhamdulillah..rupanya Allah berikn aku ksihatan gak selama ni tanpa ku sedarii..syukur..pastu isi kad baru sume2..then menunggu lg..zai da dpanggil masa..time tu aku ngan aspa lg..tetibe dgr Doktor melaung dr dlm blik...
Doktor:Muhammad Aminuddin.............!!!!!
saya:(aik..ingt kn akak n abg klinik ni yg panggil..ni doktor sndri pngil..terkesima jap..)ye ye..on             the way..on the way..

Setelah 5 minti  berlalu,(time tu aku pk aku just demm biasa..act nk mitk ubat batuk je pn..pastu doktor mengelaurkn statement yg menakutkn...

Doktor:Awak telah emnghidap HIV positif...
saya:Ya Allah..!!!!
(dialog atas ni sedutan dr drama2 melayu..bukn dr kesah aku..hehe)

Doktor:Awak ni dah menghidap influenzadicapriowanajib apriabdullahtu anwarikusi---Asthma

adeh..ptot la sesak nafas gle babeng..byg aku p klas td..berpeluh2..tmengah2...smpi syafiq n faris dok sblh aku pasan..syafiq ag bes..

Syafiq:Min,klas ko ktne td??
saya:kelas aku kt C2 td..(skang kt C1)
syafiq:huh..peh,pahal ko napas cm klas ko kt poket D je..hahaha
saya:ces..aku xsihat a..demam..
syafiq:oooooo

Dlu tyme las kene masa aku fom2 kot,..pastu aku tuka cara hidup,cara mkn sume,alhamdulillah a ..sembuh da...tak sangka lak,besar2 gini,leh kene balik..tp memg aku xjaga mkn minum pn skang..pg ais,tgh hari ais,mlm ais...mana tak kene..

So,pasni..kene berubah balik tabiat aku..takmo minum ais..aku nk minum air mendidih jek..hahaha..mati den pastu..skian sj melaporkn..dpt update blog,sbb klas sepro cancell...yehaaa..Di inform oleh yuyue yg senget tmbh bising tu..haha..dia majuk ngan aku doo...aduh..pahal  tah..hehe..

2. Patutkah manusia menyangka Bahawa mereka akan dibiarkan Dengan hanya berkata: "Kami beriman", sedang mereka tidak diuji (dengan sesuatu cubaan)?

3. Dan Demi sesungguhnya! Kami telah menguji orang-orang Yang terdahulu daripada mereka, maka (dengan ujian Yang demikian), nyata apa Yang diketahui Allah tentang orang-orang Yang sebenar-benarnya beriman, dan nyata pula apa Yang diketahuiNya tentang orang-orang Yang berdusta.

 [Al Ankabut:2-3]



wallahuallam

15 comments:

beliamuda said...

ko tak sihat, aku pun tak sihat... tapi kita la dak laki paling depan lam kelas Numet tadi.. tahniah untuk kite berdua...

Amin Baek said...

hahah..tu a..perfom gle kita..tp aku lg perfom kot..dok pling depan,dan org pling depan yg tdo..haha(effect mkn ubat..huuhu)

beliamuda said...

haha.. aku paham... aku walaupun tak amnbil ubat pagi tadi, disebabkan efek bertarung dengan virus, masih lagi keletihan... haha~~ zzz...

katkut said...

2 r amin.. dh sihat cket.. sme ko nk bedal... lupe daratan... haha... dh2.. pasni jage kesihatan.. kne r brpantang.. wah... leh r krus pasni nmpk gayenye... hua3... guro je min,, jgn mare... :P

Amin Baek said...

nipi,td aku p klinik wt 2nd time..kene topap a.huhuh..masih lom baek lg..pastu tnye a,antibiotik tu wt ngantuk x..doktor tu ckp,sume ubt dia bg,sume tak ngantuk,tmasuk ubt batuk..so,cmne aku leh ngantok ni???hehhe

zura,amboi..xleh kurus da..sbb aku da kurus da ni(peh jelas gle aku tipu)..hahahah

katkut said...

haha... 2 r namenye alasan je.. ngantok sbb ubat konon.. pdhal mrelakn je mate 2 pejam.. saje nk sdapkn ati kate ubat 2 pnyebab..kih3...
ye2 amin.. ak nmpk dh.. krus dh... ak lg gemok plak.. aish... cmne ni.. (ssh ati~~)haha

Amin Baek said...

yg tdo tu tak tau a...ttetibe je tlelap..aduh..ngantok gle a..tima kasih zura..akhirnya ada org gak ckp aku kurus..nant aku blanje air kosng poket c k..hehe

Hazwan Arif said...

influenzadicapriowanajib apriabdullahtu anwarikusi---->ko trtinggal prkataan altantuya.haha

Amin Baek said...

hahaha liau..ada gak org pasan..ingt sume tak pasan..hahaha..tu bukn warga malaysia a..takyah ltak..hehe

terry bogart said...
This comment has been removed by the author.
terry bogart said...
This comment has been removed by the author.
terry bogart said...

huhu..asthma?.. aku dulu asma gak... tapi skang ni dah ok..lpas ni ko xboleh main bola la amin.. ko main bola kat bilik je..hehe

ada...wujud budak yg selalu pi klinik.. kat MRSM aku..pernah wujud satu makhluk yg setiap[ minggu akan pi klinik ..haha... (surat MC = tiket ponteng kelas yg rasmi...hahah)

terry bogart said...
This comment has been removed by the author.
katkut said...

amin.. apsal ko removed certain2 comment 2??? wah... rse ingin tahu y membuak2..huhu

Amin Baek said...

eh,xla...ni bukn aku delete..author tu kot yg tulis then delete..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails