May 11, 2009

~Detik2 sebelum Numet Final~

Bismillahiramanirrahim..

Huhu..aku ada exam ptg ni..kol 230..tp sempt lak update blog..tadi aku singgh menyinggah blog2 politician..aku p blog Ir Nizar,Anwar,Datin Fatimah..sume aku jengah..nk tgelak pn ada baca komen2 dorg..

Skang ni kn kecoh pasl isu Perak..fuh..memg dpt publisiti meluas pasl ni beb..dasat2..

Aku nk cte pn pnjg,xabes stadi lg ni...ni aku paste a komen yg menarik tok dibaca..haha
---------------------------------------------------------------------------------------------
Bermula dari 5 Febuari 2009, jumlah ADUN UMNO 27, jumlah ADUN DAP 17. PKR 5, PAS 6, MCA 1 dan 3 ADUN Bebas. 

Itu pun dah cukup terang dan jelas akan 'suara rakyat' dan siapa yang sepatutnya menjadi Menteri Besar. Walaupun aku bukan orang UMNO tapi aku tak mudah ditipu oleh fahaman anwarisma wal juburi!! 

Oleh kerana MCA berada di dalam Barisan Nasional, maka jumlah kerusi BN ialah 28 orang dan 3 ADUN bebas telah membuat pengakuan di hadapan Paduka Seri Sultan Perak bawa mereka bertiga memberikan sokongan kepada BN, menyebabkan kekuatan BN ialah 31 sedangkan Pakatan Rakyat ialah 28. 

Bodoh sangatkah Paduka Seri Sultan Perak untuk membubarkan DUN? Ajaran demokrasi barat mengajarkan bahawa kelebihan satu undi juga dikira majoriti, jadi atas alasan apakah Nizar minta DUN dibubarkan? Siapakah Nizar dalam PR yang menjawat kedudukan yang sepatutnya disandang oleh Ngeh atau Nga? 

Fahaman anwarisma al juburi membenarkan amalan lompat parti dan disokong oleh Mursyidul Am PAS setelah dijangkati oleh virus Erdogan kecuali Kapal Karam memandang kerja itu jijik dan hina. 

Kalaulah pada 16 Sept 2008, berlaku lompatan oleh 30 ekor katak dari BN ke PR, sudah tentu kamu akan menyanjung dan mendewakan katak katak itu. Apakah kamu akan mengatakan berlakunya 'rampasan kuasa' sekiranya al juburi berjaya memenangi sokongan majoriti Ahli Parlimen untuk menjadi Perdana Menteri, walapun dengan kelebihan 1 kerusi?? 

Jahat sungguh wabak presepsi yang disebarkan oleh virus A1N1 (Anwar Ibrahim Nombor 1) yang berpunca dari BABI (Brother Anwar Bin Ibrahim) yang bertopeng manusia. 

Semoga Saiful Bukhari Azlan terus gagah dan tabah untuk menghantar al juburi balik ke Sungai Buloh bagi menghabiskan sisa umurnya di sana.... Amin!

----------------------------------------------------------------------------------------------
Klu nk dipikrkn,btol juga kata2 ni..ingt lg masa b4 16 sept..Anwar konpiden tok form new government..dgn melompatnya 30 org BN ke PR..dan tiada tentangn dlm isu ni kcuali Karpal Singh yg menentang tradisi lompat melompat ini..Dan ble Dato Nasa melompat ke PKR,Ir Nizar lak kata tak perlu diadakan PRK tok plih adun yg baru..tp keadaan sebaliknya terjadi ble 3wakil PR yg menjadi 'Bebas' dan menyokong BN..mereka dhentam abes2an..berbeza situasi yg Datuk Nasa kene..tp Datuk Nasa da masuk UMNO balik a..

Aku cte kt sini bukn apa..aku ni da didedahkan cerita pd satu side saja,iaitu dr Pihak PR..so aku nk tgk dr view org BN lak..masing2 ada pendapat sendri..

yg baru ni,pelbagai isu tentang pimpinan PAS yg still mahukn ulama sbg pemimpin tertinggi parti..aku pn menyokong penuh dlm isu ni..aku takot2 klu diambil alih org professional shj,PAS akn hilang identitinya dan sekaligus pjuangannya..semoga golongan Ulama akn trus brtahan dan menjadikan Islam sbg pjuangn instead of siasah smata2..cume aku lihat,Golongan Erdogan smakin menghakis pengaruh Ulama..

hurm..sj nk lontarkn pendapt aku...da la..nk stadi Numerical Method..all the best for Chemi Jan07 UTP dan sume warga UTP dlm final korg..hehe

10 comments:

_Ad_Din_ said...

amin yg suh aku komen nie...
aku xnak,,
tp sebab nak back up member nye pasal
aku komen r..haha..

nie komen dari aku untuk amin...
"amin, gi study r numet tu..tau r ko perform,hahaha..kontroversi..panas2 nie"

nie komen dari aku untuk post nie...
"budi bahasa mencerminkan peribadi,
hehe..kadang2 penyokong parti pun kene ubah sikap dl baru bleh rasional pikir parti mane yg baik..jangan harap pemimpin sorg je berubah.hahaha"

Amin Baek said...

hahhaa..jgn a ckp aku suh komen..kantoi a..haha..ye ye..ngah stadi ni..

tu a..tgelak2 aku bc komen ni..mula aku lmbt pikap a..last2 br aku pasan nama nye telah diubahsuai skit..haha

_Ad_Din_ said...

lol..ko kne integrate dl pastu wat iteration..baru dapat true name die..haha

adeyh..bahasa aku lak hancusssss

Amin Baek said...

owh cmtu ke??tp aku wt runge kutta td...trus dpt jek...siap dpt nama sebenar lg..ehheh

|| syazwan || said...

weh..nizar jadi mb perak balik..heheh

.v.i.v.i.d.i.a.n. said...

amin..jadi mb la..xyah cite kat blog..gi jumpa sultan nu terus..haha

Amin Baek said...

aah..nizar meng kt mahkamah...dia still considered as MB perak..sbb tak ltak jwtn n still dpt skongn majoriti,,hoho

snr1431 said...

:)

-J- said...

haha.. cian najib.. dia x puas hati nizar jdik mb.. die kte ari ni nak pgi merayu... hahaha... cian2...

Amin Baek said...

hahha..pening la gini org mahkamah tu...lg sian kt org mahkamah tu..tgk muka politician jek..ish3

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails