Jul 30, 2009

~UTP:antara 2 jalan yg berliku~

Bismillahirahmanirahim

Kes H1N1 di UTP,kini makin menjadi2..kes yg positif suda ada di UTP..yg pasti suda lebh dari satu..ada jumlah di dlm kepala aku ni..tp tak tau kesahihan nya..since Din yg tnye Doktor pn,doktor takmo gtau..takpela..aku xgtau jumlah nya..jumlah yg dikuarantin,semalam 50 dan hari ni saja dan menjadi 70 kes..

UPSI br smlm dtutup..mengikut jejak langkah UPM,UiTM,KBM,dan byk lagi institusi pengajian..tp ble UTP akn mengikut jejak mereka??

Td aku tertarik dgn status gtalk kwan aku,R***,katanay tidak mahu balik,walhal status aku dok menunggu2 nk balik..kmudian aku gtalk dia..owh..upenye tanak balik sbb ada event..haha..tu la antara psoalan aku b4 this..

UTP dgn lambakan event menunggu utk bjalan sem ni..antara yg terbesar ialah Convo Fair..aku gak ada join event yg akan dlaksanakn dlm masa terdekat..tp aku stil mengharapkan cuti..

Kadang2 aku merasakan yg UTP ni selfish..mementingkan event dari student..tp ada btol nya ga..orang da berusaha mcm2 tuk menjayakan event dorg..

jadi apakah jalan yg bakal diambil oleh UTP

2jalan yg berliku==:

1)Mmberi cuti..dmi menjaga kebajikan student UTP,dan mengabaikn usaha student tok event

2)Truskn juga sem ini,dan mengendahkn student demi event yg bakal berlangsung,dan ada kmungkinan 2000org student +,baru nk dberi cuti..cm U len,8 org + da top..UTP ,da lbh kurg nilai tu da..huhu

wallahuallam

13 comments:

budak baju hijau said...

oh.. nampaknya saudara memang nak balik cuti ek..

kalau gitu, saudara dijemput ke blog saya untuk baca tentang satu persoalan yang saya tinggalkan tentang hal ini.. sekian terima kasih..

~~budak baju hijau

Hazwan Arif said...

aku rase lebih baik cuti..
n panjangkan sem ni..
klau pnjangkan sminggu pun aku x kesah..

SAP Perform said...

haha
budak baju hijau..
comel gle..
cm sembunyikan identity
hahaha
btw..
aku pn xtau nk sokong mne 1
cz due2 de pro n cons nye

rozanna said...

uik..rmi nye bdk utp dikuarantin..huhu..
hurm.ak ase better cuti k0wt..
mmg r sian kt d0rg yg da prepare sgala mcm 4 event2 tu..
tp kesihatan diri pn pntg jg kn..
jgn nnt yg dikejar xdpt yg dikend0ng beciciran.

Amin Baek said...

sap:tu a..aku ingt sapa a td dak baju hijau ni..upenye...haha..aku xkre..nk cuti gak.huhu

rozanna:tu la pasl..takkn sbb event nk bia sume positif kot..naya jek..aku nk cuti..da homsik da ni..haha

beliamuda said...

spe la budak baju hijau tuh.. aish2..

cma said...

humm,,kesihatan ag penting....!!
so,cuti laa..
even dah put effort tok event..
tp t leh tunda gk tp klu da saket..
haish...naye jer~
mencegah klebeh baik dr mgubati!!
=))

Atikah said...

cuti atau tak,ada pros n cons dia.

klu yg sakit ni balik,diaorg akn sebar virus kat family plak.
kec la klu family diaorg btol2 jage.kuarantin habis-habisan.

try bace kat utpress.

UTP akn ditutup klu jumlah yg dikuarantin mencecah 100 org...

Amin Baek said...

atikah.:tu la..rasa lbh baek,student yg nk balik ni,di check dlu b4 kuar dr utp..so that,insyaallah a selamat..slain djangkiti masa pjalanan balik..tp rasa pling elok,cuti,but sume kene stay dlm UTP..thats the best way..cm UPSI bt..

skang da 110 dkuarantin tak slh aku..huhu

rozanna said...

haha.homsik yek.ngad02.bru 2 mgu msuk u da h0msik2.;p
nwaY,ak pulg ke mlk rini.nk ik0t x????hehe

Amin Baek said...

ceh..bia la den nk homsik pn..jeles la tu..jom2..aku pn pulang ke mlaka rini..hahah..melaka..tnggu aku..haha

rozanna said...

sibuk.ak blek mlk dia pn nk blek jgk.huh.hilang mood ak nk blek mlk gini..wuwuu..

Amin Baek said...

ceh..bia a..melaka tmpt tumpahnya darahku..chewah..patriotik a plak..nsb da buln kmerdekaan..bes cuti sminggu..yeah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails