Aug 31, 2009

~Kembali sude~

Bismillahirahmanirrahim

Alhamdulillah..syukur ke hadrat illahi kerana terus memberikan aku peluang tuk post sumting kt blog aku..Sedar tak sedar da masuk hari ke sebelas da kita berpuasa(pas magrib masuk hari baru kn??)sudah masuk kita ke penggal puasa yang baru..Semoga kita sesama dapat perbaiki amalan kita dan sekaligus menambahkannya lagi agar Ramadhan ini dapat dimanfaatkan sepenuhnya

Pagi tadi aku baru sahaja sampai di UTP selepas weekend yang sibuk tetapi menarik..

Gambarannya
Bergambar sebelum berlepas..2 ke Sabah 1 ke Sarawak



Inilah dia burung besi nye
Zainul sambil membimbit beg berisi kek lapis.
Subhanallah..Rasa cm nk nanges je masa tgk view ni..subhanallah

"Sseungguhnya dalam penciptaan langit dan bumi dan pergantian malam dan siang terdapat tanda2 kebesaran Allah bagi orang yang berakal"[3:190]Bersedia tuk iftar
Sebelum pulang

Sampai di Perak lebih kurang 1130 malam dan kemudian trus meluncur ke Taman Tasek Putra tuk program yang lain..Wpon banyak mende tak setel,..Report Esemen yang pling cuak,lom stadi tuk 2 test akan datang ni..Tetapi keindahan ukhuwah dgn ikhwah yang lain,Unimas,UITM srwk,UiTM shah Alam,UTM,UTP sendri dapat mengurangkan keresahan itu sedikit dari hati ini..Tapi rini kene gle babeng nye kerja keras a..Terima kasih kepada labmate aku,Nipi yang byk membantu semasa ketiadaan aku weekend lepas..sori nipi..

{Dan dia (Allah) yg mempersatukan hati mereka(org yg beriman).Walaupun kamu menginfakkan semua kekayaan yg berasa di bumi,niscaya kamu tidak dpt memperssatukn hati mereka ,tetapi Allah telah mempersatukn hati mereka..Sungguh,Dia Maha perkasa..Maha Bijaksana}[8:63}

Semoga beristiqamah sahabat2ku.insyaallah

Selamat berjaya kepada kawan2 seChemi ngan ku..(byk test da pasni)

Tepat kol12 pasni,tepat 1Sept,aku melangkah ke alam baru..Alam yang lebih dewasa insyaallah..tp ble difikirkan semula,apa yang aku da wt selama 20 tahun ini,berapa banyak da aku menyumbang??rasa cm nak je mengembalikan pusingan jam,agar dapat ku berbuat sesuatu yang lebih bermakna sejak dari kecil.Tetapi masa tetap berjalan..Seharusnya lebih dewasa dalam menempuh masa depan yang lebih mencabar..Sungguh beruntung para sahabt yang telah bermula sejak dari kecil lagi..Saidina Ali,Muaz,Usamah dan beberapa lagi..Doakan aku ye kawan2..huhu

Selamat Hari Kmerdekaan!!

wallahuallam

13 comments:

Abu Huzaifah said...

amin, sabar pgg air 2 nmpak, sbar2 haha

hazwan elnino said...

amin..hepi besday!!
haha

Amin Baek said...

abu:tu tunjuk aku menolong..bukn cm ko tnggu makann jek..haha

wanted:thanx ted..huuhu

aPplurVp said...

salam.. wow, besnye bleh g jalan2.. hm, sape yg anjur?? sempena ape pemergian anta ke sana?? sape yg tanggung biaya?? n last but not least, hepi besday.. smoga pnjang umur, sntiasa mndapat rahmat n keberkatanNya.. amiin...

Nurazura said...

amin.. slamt hari lahir.. smoga pjg umur n murah rezki.. dh kaye nnt jgn r lupe blanje ak.. tp rsenye ko dh kaye dh skrg..kate selebriti (refer 2 kls rxn ek) haha..sori for everythng... :P

Asip Hussin said...

haha, kelaka la gambo ko pegang air tu min. anyway, hepy besday gak la. aku x ingat bile besday ko, aku tgk org wish, aku pon nak wish jugak. kalo dorang tipu aku, aku tak tau la

Amin Baek said...

appluvurp:eh2..bukn jalan2 la..huhu..ada program sikit kt sana..sume biaya sndri..wuwu..student uitm yg anjur..uitm srwk..thanx for the wish

azura:haha..sengal..thanx a lot

assip:haha..ko ni mengikut2 a.taqlid buta ni..haha.dorg men2 je tu..haha..
thanx btw..kacak kot gambar tu..haha

ijat said...

Amin epi besday...
First time ak dtg blog ni... huhu..
best gak.. keep it up..

nipi said...

agak terlambat sedikit aku datang ke sini...hehe.. ko gi sorang2 ek Sarawak?

Sudah jadi tanggungjawab aku sebagai labmate... (^_~)v

nipi said...

satu lagi, lupa nak ucap selamat hari lahir.. hehe.. dah 20 tahun ek kite ni..

limauais said...
This comment has been removed by the author.
ciku said...

ceh,g srawak x ajak aku skali..hahaha..
nk wish epi besday!!!
amin,ko da mkin tua..ngeee..

Amin Baek said...

ijat:thanx singgah..n thanx for the wish gak

nipi:tak la nipi..aku p bdua je time tu..tima kasih for the wish..da tua da..huhu

ciku:thanx2...bukn tua a..makin matang

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails