Sep 11, 2009

~Sedarkah kita~

Bismillahirahmanirahim

Dengan lafaz alhamdulillah ku panjatkan kesyukuran,habis sudah test week aku,(3hari bturut2 dgn 2sub 4 krdt hour,core chemi,1 subj 2krdt hour)..Result nye ntah la..tnggu je la...

Semalam merupakan 11September.Masihkah kita ingat tragedi di World Trade Center??atau lebih dikenali sebagai Nine Eleven..Kejadian yang membuka pintu untuk US menganyang Iraq,Afghanistan seterusnya meniupkan wacana Islamophobia di Eropah dan di seluruh dunia..Masihkan kita ingat??

Pelbagai teori dikeluarkan,pelbagai andaian diadakan..Tapi tidakkah kita pelik,apabila berlaku sahaja kes itu,terus shaja jari dtuding ke Osama B Laden.Rasanya tida sempat siasatan disetelkan,da tuduh orang lain wt..Ini adalah konspirasi.Kalau ada baca a book..tak ingat tajuk dia..Pada hari kejadian,semua orang Yahudi yakni staf Yahudi telah diberikan cuti tanpa sebab.Kiranya sume orang dalam WTC pada hari itu adalah selain Yahudi..Islam dan agama2 lain.~Meragukan disini kn

Kemudiannya,pakar2 letupan menyatakan,tidak mungkin dengan hentaman kapal terbang,boleh membuatkan WTC jatuh begitu rupa..kerana WTC itu dtunjangi konkrit yang tahan panas melainkan ada bahan letupan lain di letak kt aras berbeza..klu tengok video nye pun,agak jelas..langgar belah atas bwh meletup lu,then serta merta jatuh..~Meragukan disini kn

Lainnya,dengan serta merta Islam agama Terorrist..Muslim is terorrist berkumandang di setiap media massa ciptaan Yahudi.CNN BBC..mudah sahaja mereka meneka dalang sebenar kn??padahl siasatan tak setel lagi..takkn sehari 2 da siap kot ngan kes sebegini besar~Meragukan di sini

Ni fakta aku tak sure sgt..ada rakaman dibuat..fon col.."Hello Mum..This is 'apa tah nama dia(dlm nama penuh)cth Dvid Bekham'..Do u love me??"..Cuba pikir balik,dalam kes genting camtu,leh ke kita col mak kita ckp,hello mak,..ni Muhammad ******** bin *******..adakah mak sayg saya??logik tak seorg anak ckp nama penuh cenggitu??ada andaian mengatakan rakamn ini dbuat2..~Meragukan disini

Aku masih ingat,masa kt skolah lu ada baca satu majalah,di mana di page belakang menunjukkan,apabila wang US dollar berbeza nilai,dilipat2 menunjukkan gambar2 yang ada kaitan dengan Nine Eleven..Gambar WTC runtuh in sequence,tarikh 911,dan juga apabila gambar WTC di wang itu runtuh,hasil lipatan itu berbentuk kapal terbang..Hurm..~Meragukan di sini??

Memang banyak mende meragukan disini..Pelbagai rancangan dan buku dterbitkan untuk merungkai kembali psoalan2 yang belegar2 di minda fikiran pendudk dunia.Tapi bagi aku,ia tetap KONSPIRASI.konspirasi yang dibuat untuk membuka peluang bagi menghancurkan umat Islam..

"Dan orang2 Yahudi dan Nasrani tidak akan rela kepadamu sebelum engkau mengikuti agama mereka..."[2:120]

Adakah kita sedar mende ni??apa tindakan kita??Justeru,apa tindakan kita???haaa

1)Makan McD--da byk post aku wt mende ni.tp masih ada ke McD..(Israel)
2)Menonton filem2 arahan mereka,yang membawa umat Islam makin jauh dengan Al Quran
3)Membeli barangan2 mereka
4)Mendengar Music2 mereka
5)Muka Buka(Facebook)--rasa byk kali mende ni aku sebarkan..

Tepuk dada tanya iman..
Apa kita da buat untuk Islam...

Da 20 tahun aku hidup di muka bumi Allah ini,meminjam segala mende,segala macam nikmat yang Allah berikan,tp entah apa yang aku menyumbang pada agama Nya..

Kamon la kawan2..Kita sekarang hidup di persekitaran Yahudi..Macam2 alatan2 dan dakyah2 Yahudi di sekeliling kita..Games,Movies,Makanan..

Dan disebabkan sumbangan kita terhadap industri mereka,kini 455 penempatan haram di buka di Palestin..rasa2 ada tak duit kita digunakan tuk dilabur di sana??

"Tidak akan sesat selagi kamu berpegang pada 2 perkara.Al Quran dan Sunnah"

"Sungguh Al Quran memberi petunjuk ke jalan yang paling lurus dan memberi khabar gembira kepada orang mukmn yang mengerjakan kebajikan bahawa mereka mendapat pahala yang besar"[17:9]

Lagi sekali ku ingin tegaskan,tepuk dada tanya iman.Tnaya diri kita apa kita da buat untuk Islam..

Ayuh teruskan memboikot..
BOIKOT!!!!"


"Dan tetaplah memberi peringatan memberi peringatankerana sesungguhnya peringtan itu bermanfaat bagi orang2 mukmin"[51:55]

11 comments:

كتكوت said...

Bout the WTC things.. ak ad tgk documentari, conspiracy of it.. n after the accidents, dorg x sempat nk investigate sgt cz tempat 2 dh diarahkn tuk di bersihkan n being open for public.. sme expert2 2 kate mane leh wt cm2.. at least took a month nk investigate tp dlm a week dat structure y brsepah dorg dh ordered tuk brsihkan..nmpk sgt xnk bg rahsia bocor..hehe

aPplurVp said...

n sy ada bace, bout satu organisation yg siasat bout nie... dorang cakap, sume saksi2 disoal siasat secara tertutup, n tak dibnrkan bocorkn mklumat........

Abu Huzaifah said...

amin,amin ooooo amin

Amin Baek said...

azura:tol gak tu..ptot mana leh..bia a org kenal pasti apa masalh dia..apa punca dia kn..br aku pasan..dlm masa yg agak cpt,gmbr ground zero tu kuar..memg da bersih da..agak2 klu expert2 tgk,mst dpt tau punca sbnar mende tu runtuh

aizuki:hurm..mkin obvious pbuatan siapa kn..

abu:ye abu oo abu..

Syazwan Zubir said...

pasal facebook tu btol ke..

ape yg aku dapat smpi skang ni hanya email2 berantai je cakap pasal bahaya facebook nih..

email2 cmni aku x caye sangat walaupon msg die baek..

n xde lak email tu cakap mane dtg source die..

neway, x salah pon kalau xde account facebook..

Amin Baek said...

hurm..
yg facebook tu dia memg mark zuckerberg kn
cube ko try search nama dia
n background dia
mybe apa yg kita usahakan lebih kita percayai...
dari mende yang dsebar2 kn..
yup..btol.xsalah pn xde..
n lebih elok mengelakkn syubhah..
wallahuallam

Amin Baek said...

sori serba tak menyertakan additional info bout facebook

ko memg btol syaz..takleh caya sgt emel2 ni..

sbb tu kene tabayyun dlu

n kita kene a try mencari isi nye..klu nk tngu je,smpi ble tak tau kn...

aku tau ramai tau isu bkaitan facebook ni,tp ramai bt2 cm tak tau..cm kt GG,2 kali aku post mende ni..tp ..tu la..no respon..

Zuckerberg ni adalah alumni bg Aepi..aepi ni dpt support yg besar dr aipac..klu nk tau,pentadbiran amerika ni,barack obama di depan,tetapi aipac dbelakang..kre decison sume akn dipengaruhi aipac ni..sjak dlu lg..so,kes amerika israel ni memg berkait dr dulu smpi skang..ni ada link2 sdikit..moga bermanfaat..

ayuh teruskn memboikot!!

http://www.aepi.org/site/pp.asp?c=geJQIUOwErH&b=2117027

http://www.aepi.org/site/pp.asp?c=geJQIUOwErH&b=2421027

wallhuallam

Abu Huzaifah said...

jangam main facebook,muka buka min? Muka bukulah!

strawberry said...

thanks 4 de info amin!

Roisah Fadhilah said...

salam senior, just nk kongsi ilmu sal facebook tu.. huhu.. sy x gheti nk bgtaw pnjg2 kt sni, tp senior bleh tgok kt link ni,post trbaru ad ckp sal facebook, tntg kesahihan brita yg diwara-warakan tu.. huhu..
http://www.saifulislam.com

Amin Baek said...

wsalam
da baca da post kt situ
ada kwn da forward kn kt link tu
depend la..mana nk pcya
ada point dlm tu,mengatakan if kita boikot,seolah2 kita mengharamkn apa yg halal,yg mana sama spt menghalalkn yg haram...

penah dgr2 kata2 yusof qardawi yg mengatakan
"1ringgit dblanjekn utk brgn yahudi,seolah2 membiayai sbutir pluru untuk org Palestin"

adakah bermaksd kata2 yusuf qardawi ni xleh pki??
sbb kita boikot,mean menghramkn mende halal??


nk cte pasl mark zuckerberg ni
ada bukk link2 yg aku sertakn di komen atas utk rep my memb question??
yg mengaitkan aepi,aipac da strusnya...
cube cari apa peranan aipac...
klu nk tahu,aipac la dalang sbnar dalam urusan israel us..
so,phm2 la apa aipac tu wt..

mayb aku nye pndpat betentangan ngna ramai org
since ramai je pki FB
aku pn pki FB gak lu,
tp aku delete je..
xde fungsi pn kt aku..
ramai ckp FB leh jadi medium bdakwah
btolke ramai yg bdakwah dlm FB tu??

tepuk dada tnye iman..
adakah kita mempersoalkn mende ni,
kerana masih nk menggunakan FB??
atau utk menegakkan kbenaran..

tpulang la pada diri masing2..
masing2 punya akal tuk berfikir
pada aku,ini salah satu cara menunjukkan kita concern pada ikhwah2 di Palestin
menunjukkan solidariti kita..
klu btol zuckerberg menyumbang pada yahudi,aepi dan aipac..
amcm??

xpe la...sama2 la kita pikir..
papepn,pada aku
BOIKOT tetap BOIKOT..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails