Sep 7, 2009

~Mozac 0206~

Bismillahirrahmanirrahim

Segala pujian kepada Tuhan yang menciptakan sekian Allah kerana masih tetap memberikan aku nikmat,tetap menyayangi makhluk2

"Maka ingatlah kepada-Ku.Aku pun akan ingat kepadaMu.Bersyukurlah kepadaKu dan jangalah kamu ingkar kepada Ku"[2:152]

Haa..ni sbenarnya nape aku post kali ni..Nak menceritakan perihal batch Mozac0206 seiring dengan blog member aku Wanted..hehe

Aku masuk ke Sek Men Sains Muzaffar Syah Melaka pada 18Febuari 2002..Sbagai 2nd intake student,khidupan awl aku di Mozac sgt payah..ye a..ngan senior,memg kompem a kene kco je..ngan batch sndri pn kene gak..(sbulan pertama a)..jumpa aku 2nd intake 2nd intake..haha..time tu frust gak aku..tp last2 senyap and dapat dterima as batch 0206..hehe

Disini la aku belajar banyak mende..Erti kehidupan ,erti persahabatan,erti kasih sayang,erti pergaduhan??(dak mozac tau a kot..haha)..Alhamdulillah..Al Quran memang benar..aku pada awlnya memg tanak ke Mozac smasa aku di MRSM Kulim..akhirnya ble da berpindah,macam2 aku belajar..[2:216]..Semuanya memang berhikmah

Kt sini la aku kenal wanted,macho,adi,cd,nazrin,apis,krol,bell,dan ramai lagi..tak leh blah kenal ngan wanted a(dormate masa mula masuk)..ferst time org ckp muka kami sama..ada ckp kami adik beradik..tu baru student Mozac..ble da abes skolah,aku p satu syarikat ni,dlm tu,ada a makcik dak wanted ada kt situ..tetiba dia tnye aku.."skolah mozac ke??""kenal hazwan??"blur a jap..aku angguk.."owh..ptot a..tgk muka td,trus tringt kt hazwan..makcik ni makcik dia"..haha..

Banyak sangat nk cte kenangan kt sekolah ..Batch kami wlu dkutuk,dimarah,las2 batch kami gak drindu..hehe(menurut seorg anak cikgu la)..stkat ni,result 0206 masih belum dibeat batch bwh kami ..Dapat p reka cipta Inovasi SBP,dapt men bola tok skola,bola baling,men bola stiap petang ngan memb,sahur ramai2,iftar ramai2,study ramai2(ni tak pasti sgt..haha)..semuanya menarik..n takleh lupa ble saat Malam Seribu Bintang tu..memang kenangan yang takkan dilupa..huhu

Nape aku post mende ni??ntah la..tetiba rasa rindu ngan skola ble tgk post kt blog wanted tu..haha..da 3 tahun da meninggalkan skola..rasa cm baru je tinggalkn gate Mozac ..Dulu time skola,tak sabar2 nk abes..skang da abes,rindu2 lak time sekolah..ish3.Life U yang sangat tak best..busy gila kot..ahhhhhh..

Selamat menyambut Nuzul Al Quran..Menyingkap perperangan Al Badr..Alhamdulillah..dapt gak dgr pengisian pagi tadi..Semakin bersemangat!!insyaallah

"Dan tetaplah memberi peringatan kerana sesungguhnya peringatan itu bermanfaat bagi orang2 mukmin"[51:55]

wallahuallam

7 comments:

beliamuda said...

zaman sekolah.. banyak pengalaman di sana.. ko dekat je ngan rumah, aku jauh kot.. dari kelantan, aku ke penang... kecik lagi masa tuh.. haha.. last2 pulang balik ke kelantan masa F4... skg dah kat U, memang tak boleh banding dengan zaman kat sekola la.. kat U sibuk je manjang..

hazwan elnino said...

hahaha..
min,mmg sonok la men bola petang2..
kast situ la gado,situ la gelak...situ la nganjing org..
hahahaha..
skang da x rase kot men bola pdg besa..
rindu tahap gaban kot..

syuhaidah said...

rindu skola gak..waaaa..nk blk mrsm muar..hehe

aPplurVp said...

zaman sekolah adalah zaman yg paling seronok!!!!!!!!!

littlenerdy said...

ye!!! sgt rindu!!! urgh~ medic sgt memenatkan! mssing our moments...seriously!

Amin Baek said...

beliamuda:tu la bestnye skola dekat ngan umah..hehe~~

wanted:tu a pasl..men bola macam btol2 jek..pdhal men ptang2 je pn..haha

syu:jom2 kembali ke sekolah..

applurvp:tau xpe..wpon rasa memeritkan maa tgh skola lu..da abes skul,br rasa nikmat bersekolah..haha
'
feez:ahah..tu a pasl..kt skola br blaja bio pn,da tdo2..ni ambik medik lak..lg a..haha

كتكوت said...

amin homesick.. sbb 2 dr kedah die lari blk melaka..haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails