Jan 21, 2010

~Azam 3rd Year 1st Sem~

Bismilahirahmanirahim

Hari Isnin depan,25hb Januari 2010,secara rasminya aku akan melangkah ke alam 3rd Year 1st Sem.Fuiyooo..sedar tak sedar da masuk 4 tahun aku sudah belajar di Universiti Teknologi Petronas ni.hehe..

Suatu menda yang stereotaip setiap semester baru,semua pelajar akan men'set'kan azam baru.Begitu juga dengan aku(hehe..poyo lebih).Berikut merupakan azam azam baru aku untuk semester ini.

List azam Semester Januari 10:
-------------------------------------

1)Mahu fokus dalam kelas.SEMUA kelas.hehe

2)Tidak mahu bermain permainan handphone di belakang ketika lecturer di hadapan.

3)Mahu hadir ke semua kelas dan tidak mahu escape tanpa alasan kukuh.(KELAS k..tutorial leh diconsider lagi.haha)

4)Menfokuskan komitmen sebaik mungkin mengikut priority

5)Memperbaiki filing system(Asyik beselerak je nota2 aku..assignment pun penah hilang..aish)

6)Siapkan assignment secepat mungkin.Kalau boleh lecturer belum bagi,aku da siapkan..haha

7)Memastikan meja sentiasa kemas dan berisi buku buku ilmiah sahaja..cewah..haha

8)Katil mesti selalu 'tegang'.(Nak tunjuk jarang tidor selain waktu malam..hehe)

9)Tidur awal setiap malam untuk mendapatkan tidur yang berkualiti.

10)Bangun awal pagi untuk 'tumbesaran' yang sempurna..haha

11)Turun riadah bila bila free.

12)Solat tepat pada waktunya.Kalau dapat berjemaah setiap waktu

13)Meningkatkan mutabaah dan konsisten.Insyaallah

14)Dapat menunaikan azam semester ni yang banyak dan azam semester lepas yang tidak buat buat lagi..huhu

15)Sebarang penambahan akan dilakukan kemudian...cam banyak lagi nak dtambah..hehe
---------------------------------------------------------------------

Azam lah apa apa pun,yang pasti,pastikan semua azam itu akan membuatkan kita menjadi lebih baik.Jangan lak berazam menjadi lagi teruk lak.hehe..

Pape pun,usaha yang lebih dilihat dari kesannya..Pastikan kita berusaha membuat azam azam tu tau..hoho..renung renungkan dan selamat beramal..hehe

nota kaki skit:Sedih tak dapat represent UTP lg in chemecar..Jahat a IEM,ada patut wat tournament time orang intern..huhu..kejam2..

"Dan tetaplah memberi peringatan kerana sesungguhnya peringatan itu bermanfaat bagi orang orang mukmin"[QS 51:55]

5 comments:

vanilla ais said...

haha. go amin! aku support ko! :))

~izzati amri~ said...

salam.

azam no 10 yang agak menarik =P

beliamuda said...

nakal gak ah kiranya sebelum ni kan? asyik main je lam kelas.. haha.. sama-sama kita wat yang terbaik. :)

Amin Baek said...

vanilla ais:thank u2..hehe

izzati:haha..tapi itu adalah kebenaran..sila bgn awl tuk tumbesaran..(cm aku xckup besar la plak..haha)

beliamuda:hahah//takde la nakal sgt..nakal skit2 je..ye ye..sama2 bt terbaik insyaallah

limauais said...

woo..byak ah azam baru..
ak xleh nk wat azam baru lg,kn smbung azam taun lpas dulu..
haha..

p/s:ni bru ak reveal blog ak..malu sbb x berapa berilmiah cam blog ko.hehe..

-ciku-

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails