Apr 8, 2010

~Kecewa tapi gembira~

Bismillahirahmanirahim

Tajuk post da macam post mood sedih je kan.Actually nak cerita pasal game Man Utd vsBayern Munich semalam..Semangat gila nak menaip ni.Padahal baru je pas test Econ and pasni ada meeting lak.hoho..

Seperti semua yang sedia maklum,MAN UTD telah menang ke atas Bayern semalam di Old Trafford dengan jaringan 3-2.2 daripada Nani dan 1 dari Gibson.Dalam first half tu memang kepunyaan Man U a.Bayern tak lepas tengah woo.Nani main baik gila.Valencia stylo,Rafael smart.Layan gila game tu.Setelah mendahului 3-0 dan dalam jangkaan aku,Man U sudah pasti ke semi final untuk 4tahun berturut turut jika tidak salah.

[2 orang penjaring untuk Man U]


Tiba tiba disebabkan ksilapan Michael Carrick,Olic berjaya menyumbat satu gol.Dan pada aku,itulah turning point pada kepada kebangkitan Bayern

Second half bermula dengan baik.Dan tidak disangka sangka,pemain hot prospect Man U Rafael telah dibuang padang,hasil 2kad kuning yang dikutip.Argghh..Pas je Rafael keluar,Man U men da tak sedap da.Main defend,dan tambah perit,Rooney dikeluarkan dan digantikan dengan Oshea.Dan menariknya Man U main tanpa striker.Apakah!!!huhu

[Bermain baik dalam 1st half.tetapi perlu mengawal darah muda nya]

Dan minit ke 74,Robben yang bermain dengan baik pada second half,menyumbat gol yang sangat cantik pada pandangan aku.Dengan gaya celebration nya itu,membuatkan fan fan Man U menjadi panas,termasuk lah aku..haha..

[Terbaek a Robben..Man u pernah nak bli dia ni.tapi chelsea dapat dlu]

Dan akhirnya,Man U menang tetapi tewas..Apakah itu??Tewas dengan peraturan gol di tempat lawan.Bayern sebelum ini menang di Second round juga bergantung kepada gol di tempat lawan.

Buat peminat peminat Man U ,jangan bersedih hati.Kira power la jugak.Compare to Chelsea and Liverpool tu..Hahaha..Buat fan liverpool,terutama Zaki dan Poji,suka a korang leh kutuk aku..ces2..hahah

Glory Glory...Man United~


4 comments:

duranian said...

man u
cuba lagi
haha

Nash said...

haha..
kelakar ar ko ni amin..
yeah...MU2...
(^_^)

IrshadBanuri said...

dah2..
jom tgk piala FA lak mlm nih.
walaopun slangor x men.
hoho~~

Hazwan Arif said...

xpe..sabar min..haha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails