May 25, 2010

~Lega~


Segala puji untuk Allah yang memberi kesempatan untuk penulis menulis untuk kesekian kalinya.Alhamdulillah,penulis sudah pun menghabiskan 3kertas final exam daripada 4 dan sekarang akan menghadapi 8hari percutian untuk menghadapi kertas terakhir,Process Plant Design.Overall achievement untuk final exam ini OK la tetapi pada penulis agak mengecewakan.TP,Econ,dan juga CPDC.CPDC walaupun soalan lebih kurang tutorial,tetapi penulis masih menghadapi masalah.T_T.Tu yang down tu.hehe.

Entry kali ini bukan ada pape pun,saja nak menaip naip dikala kebosanan ini,

Tadi,selepas habis paper CPDC,dapatlah berehat,menyembuhkan "hati yang terluka" ini,menenangkan perasaan,dan juga men"cooling" down kan kepanasan dalam badan ni.Alhamdulillah sekarang semakin OK.

"Orang orang yang beriman dan hati mereka menjadi tenteram dengan mengingati Allah.Ingatlah hanya dengan mengingat Allah hati menjadi tenteram"[13:28]

Dan sebelah petangnya,tiba tiba sahaja kami merancang satu pejalanan ke suatu tempat yang agak baru bagi kami.Untuk menghabiskan sisa tekanan dalam ini.

Kami,iaitu,Penulis,Azfar,Syafiq,Zakwan dan juga Baha telah sepakat untuk pergi ke sini.



Eh eh..Salah..Itu disco.Sebenarnya ke sini.Gila hape nak p disco..haha



Alhamdulillah.Kenyang sungguh makan di sini.Walaupun berkos RM17,tapi rasanya cukup berbaloi.Syafiq juga begitu yakin akan berjaya makan sebanyak mungkin yang dia boleh.Nampaknya dia sungguh tekad kali ni(Tapi telah tewas di awal pengembaraan..haha)

Kemudian kami pun berjalan jalan ke Lumut,tempat yang kali pertama dijejak oleh Penulis.Sungguh indah ciptaan Allah.Benarlah,pabila kita menghadap laut,ketenteraman akan datang,kerana memandang kebesaran Allah.Seterusnya,biarlah gambar berbicara.

[Ini ialah ikan sardin]


[Ikan yang tersepit meminta tolong..Tolong!Tolong!]

[Imej yang lebih jelas.Kesian]

[Nampak cam ada kelibat orang?]

[Cantik hiasan hiasan di sini]


[Lighting pun smart.Penulis lagi smart..haha]

[Zon kunci]

Selepas berjalan jalan,memerhatikan ada brader brader memancing,memerhatikan keletah anak anak kecil yang comel,kami pun pulang ke UTP.Alhamdulillah berpeluang juga berjalan jalan seperti ini sebelum internship.Masa kat Shabu Shabu,terjumpa lak Abang Mail merupakan staff UTP di Exam Unit.Tersengih je la aku.

Owh ya.Hujung minggu ni ada projek mega nya.Harap harapnya dapat la berjalan dengan lancar.Semoga Allah permudahkan segala urusan kami.Amin~

Wallahuallam

Blogger Templates
Muhammad Aminuddin Ishak
Universiti Teknologi PETRONAS

"Dan tetaplah memberi peringatan kerana sesungguhnya peringatan itu bermanfaat bagi orang orang mukmin"[51:55]

8 comments:

ibnu ghazali said...

oh..pegi tak ajak..
camnilah..

kat shabu-shabu tak boleh bungkus ke?
try le skali sekala..ha2

tapi, pepehal, jangan lupa untuk
ziarah ana sebelum balik nanti..

takut tak sempat jumpe je nanti..sob3~

Amin Baek said...

hahaha...
mana leh ajak org yg ada paper.
kene a stadi..hehe

haha..klu bungkus,mau bangkrap kdai tu kang..

insyaallah..klu diizinkan..prepare nasi ayam tau..jgn lupa..ahha

ibnu ghazali said...

erk..makan kat luar jelah camtu..

nanti kita buat jamuan.amacam??ha2

boleh makan ramai-ramai sket..

tapi,memang first tym pg lumut ek?

kitorang dah 10 kali pergi..nek muak dah.
ha2

Amin Baek said...

zubair,tak kesah a jamuan ke dinner ke janji blanje ckup a..hahaha

ferst time kt kawasan tu a..b4 ni p blah obs tu..tu la dia..p lumut tak ajak..hahah

Rozanna Abd Rahim said...

owh down pasal paper xm la nie..igt pasal apa..hehe.doala byk2 ye..semoga dpt result cemerlang lg kali nie..=)

hish.g mkn xajak pon,t da balik mlk blanja ak mkn plak tau.jgn risau ak mkn xbyk...hehe.

Amin Baek said...

rozanna:aah..pasl exam la..huuhu..mudah mudahan..

ceh..nk blanje hang wtpa..blanje aku lu..haha

ibnu ghazali said...

haha.. dasar melantak amin ni..
jangan diikutkan kata perut nanti binasa..
ikutlah kata-kata iman, insyaAllah cepat
sikit matang.. haha.

InsyaAllah, tunggu ana habes paper dulu.

Amin Baek said...

zubair:hahhaa..mana ada.makan skit je kot..cuma yang lain nk ikot masuk perut gak..apa nak bt.hehe

all the best for last paper rini.syok a.kami2 je tak abes exam lg..huhu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails