Aug 8, 2011

~The Best~

The best of the best!!

Masih keliru?
Ini entry berkenaan sukan yang diminati,iaitu bola sepak.

Masih tidak ada jawapan?
Yang pasti,ini bukan berkenaan Liverfool ataupun Arsengal.Mana logik.Haha.
Heheh

Manchester United.

Sebentar tadi telah berlangsung perlawanan Community Shield di antara pasukan derby yakni Manchester United vs Manchester City.Permainan bermula seawal jam 9.30pm.

Aku selepas menyudahkan 8rakaat terawih,menunggu kawan yang lain sebentar dan terus menuju ke kedai yang maju,iaitu Firdaus Maju.Game sudah pun berlangsung lebih kurang 30minit.

Permainan yang agak perlahan menuju ke penghujung half yang pertama.Tak lama kemudian,Lescott telah memecahkan kebuntuan dengan tandukan yang mudah,kerana tidak dicabar oleh defender mahupun goalkeeper.Frust sikit aku.Beberapa minit kemudian,Dzeko dengan sepakan dari jauh,terus menerjah gawang selepas David De Gea gagal menghalang bola tersebut.Agak kecewa dengan permainan De Gea pada awalnya kerana aku agak meletakkan high expectation ke atas anak muda berusia 20 tahun itu sesuai dengan peranannya menggantikan legendary goalkeeper,Van Der Sar.

[Celebrating the goal]

Half yang kedua dimulakan dengan rombakan player oleh Manchester United.Phil Jones,Johny Evans dan Tom Cleverly masuk dengan tenaga yang baru.Yes!Percaturan yang tepat oleh Ferguson.Manchester United kembali menguasai permainan dan nampak lebih mengancam.

Seperti dijangka,Machester United memecah kebuntuan dengan jaringan Chris Smalling,dan menyamakan kedudukan dengan jaringan yang smart oleh Nani.Menambah kekecewaan Manchester City yang "bajet" kuat ,Nani telah menjaringkan gol kemenangan dalam 4 minit masa tambahan.

[The goal scorer]

Yeah!Puas hati tengok game tadi.Kalau Man U kalah pun tadi,da puas hati sangat bila tengok game second half.

The new generation of United:
Phil Jones,Tom Cleverley,Chris Smalling,Danny Welbeck,'captain' cute Rafael,the rise of Anderson.Fuh.

This season akan menjadi menarik.

Glory Glory Man United!!

Notes: Bersimpati atas kejadian tanah runtuh di Cameron Highland.

6 comments:

Hazwan Arif said...

aku x tgk td..xde mmber >.<

Nasrullah Jaafar said...

Van der sar sara dah ek?
ke dak tu gnti dia kejap utk game tu?
legend kot...

byk org baru (^_^)

Amin Baek said...

hazwan arif:

owh..tak tgk ke yau?sayang tol..2nd half man u memg tbaik a..puas hati..hehe

Amin Baek said...

nasrullah:

van der sar da besara da..keeper muda tu baru bli n akan replace van der sar..hoho

Zakuan Ahmad said...

great comeback kot!!

a great season ahead~

jom teraweh!!haha

Amin Baek said...

zak:

yup2..great comeback..waiting for 20th epl trophy in the cabinet..hehe

haha..baru je balik ni

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails