Sep 24, 2011

~Finally~

Alhamdulillah,akhirnya kini aku bergelar pelajar jurusan Chemical Engineering,major dalam Process Analysis and Control,Final year Final Semester Student.Hehe

Sedar tak sedar,pejam celik pejam celik,da hampir 5tahun aku ada kat UTP ni.Macam macam pahit manis,masam pahit sudah dilalui.Dan insyaallah,akan menghabiskan lagi 4bulan lebih kurang di UTP.Tak tau lah kalau kalau aku berminat nak buat Master di UTP.Haha.

Bila jalan ke kafe,pandang kiri kanan,erm.Tak kenal la pulak orang orang ni.Dulu dulu jalan,ada je muka muka familiar yang jumpa.Rupa,barulah aku sedar,aku kini pelajar paling senior.Hahaha.

Syukur,baru sampai di UTP petang tadi.Punggah segala barang dari blok lama,V5F ke blok baru,V5E.Buat dengan penuh semangat,sebab nak setelkan cepat cepat,nak rehat cepat cepat.Selepas sejam lebih,baru siap punggah,dan seterusnya bersambung dengan pembersihan dan pengemasan bilik baru.New block,New Room,New Housemate.Tiba tiba je aku berpindah dari housemate aku yang asal.Haha.Adalah beberapa alasan antaranya karenah foreigner yang menyaksikan kejadian double standard.Hehe.Apapun,aku suka dengan environment yang baru,yang insyaallah menjanjikan banyak perkara baru.


"Diwajibkan atas kamu berperang, padahal berperang itu adalah sesuatu yang kamu benci. Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui."[2:216]

It is true!!

3 lagi subjek yang bakal aku habiskan semester ini.Statistical Process Control,Operation Management,dan Final Year Project.Moga semuanya baik baik belaka.All the best Control Jan 07 dan juga Cheme Jan 07.

[5 years in UTP]

note:Rasa berdebar lak memikirkan cabaran dan tanggungjawab yang bakal dipikul kelak

8 comments:

Nasrullah Jaafar said...

Welcome back to UTP bro...
Tu la pasal...karenak + double stended.
Ade hikmahnye...
Papepun jgn xdtg melawat kitaog lak pasni..dekat je pun..satu floor..leh je lepak sama2...haha(^_^)

Hazwan Arif said...

cabaran?? kahwin lettew

Amin Baek said...

nasrullah:

hahaha..

tq2..perasaan bercampur baur di final sem ni..

Amin Baek said...

hazwan arif:

hahaha

cmne ko leh baca fikiran aku..

haha..ye ye jek..hehe

Wan Pai said...

All d best final final.

blog-tips-kurus said...

All the Best!!

*everything happens for a reason..

Amin Baek said...

wan pai:

all the best gak..hehe

Amin Baek said...

btk:


thanx2..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails