Dec 7, 2011

~Yang terakhir kali~

Tadi lepas kelas Operation Management,terus meluncur laju ke Multi Purpose Hall UTP.Untuk 1 Tujuan,1 Matlamat(ceh..da macam slogan da). iaitu untuk mengambil exam slip yang terakhir aku di UTP ni.

[Exam slip yang terakhir..Sedih a plak]

Time fliessssss...

Kejap je rasanya lima tahun kat sini.Saat aku menulis ni,kira kira 3 minggu lebih berbaki untuk sesi September 2011 ni.Teringat lagi saat saat berjalan ke Lecture Hall,dari Old V5,lalu depan blok Semarang yang kosong.Bila ada senggang waktu antara kelas,lepak bilik Bell,takpun lepak kat Kafe USM sebab malas nak balik Old V5.Jauh...Untuk awal awal,lecture note if nak,kena pergi kat Post Office sebelah bank,(sekarang da takde),akan diphotostat dan ditinggalkan kat situ.Muka masing masing skema.Haha.Tergelak gelak tengok gambar gambar masa Foundation.Pastu bila kena perform drama masa English,yang aku tak boleh blah,kenangan berdrama dengan Adi,Kamil,Faiz,Sap Atan,Syafiq.Banyak gelak je dari berdrama.Hehe.Masa 2007 jugaklah,YM dan Friendster sangat sangat aktif digunakan..Jumpa kenalan baru satu batch,ada YM,FS?haha.Sekarang takde d YM YM,student UTP boleh kata sebagai wajib ada gmail.Takde kat tempat lain.Memori memori.~

[Zaman muda kala..Lainnye -_-" ]


Kita akan nampak hikmah sesuatu pabila kita sudah melampaui sesuatu masa.Dan alhamdulillah,perasaan aku mengatakan tindakan aku untuk stay di UTP instead of accepting MARA offer,adalah betul.Barulah aku kenal kehidupan yang baru.Terima kasih kepada rakan rakan,sahabat sahabat.Terima kasih juga kepada Umair,atas emel 'spam' yang dihantar ke Friendster.Dan terima kasih Allah!!

[Perform bersama Sap buat lab report di Kafe USM]

[Chess tournament di MPH]
[Chemical Assesment..Team Futsal aku dari 2008-2011]


Ingat nak post gambar slip exam je,tapi terasa nak bercerita panjang lak pasal pengalaman pengalaman di UTP.Haha.Nanti nantilah tunggu betul betul da nak grad.Gua nak buat FYP punya kerja dulu!!Hahaha

8 comments:

Nasrullah Jaafar said...

This is the real last stand....
kejap je kan 5 tahun...
Chemical Assessment lak 4 tahun...
Hope one day bleh maen as a team lg (^_^)

Amin Baek said...

nas:

tu la..kejap je 5thun..da nak abes da pun..

haha..mudah mudahan..kang da grad,ntah dapat men futsal petang2 lagi ke x kang..

umairzulkefli said...

Tak sangka email spam itu mengena ek?
"Berdakwah umpama menembak secara rambang. Kita tak tahu siapa yang akan mengena, tetapi pasti akan ada yang tersentuh."
-Hilal Asyraf-

(^_^)

Amin Baek said...

umair:

sapa sangka..dlu pn cam sesaje je..aha..tak pasal2 'terjerumus" ke lembah ni..hahahaha..ayat ko a..

umairzulkefli said...

terjerumus..haha
semua orang pun terjerumus lebih kurang...huhu~
beruntunglah orang2 yang terjerumus itu.
=p

syuhaidah said...

post ko ni buat ak sebak la amin..terasa pilu menyentuh hati..wawawa

Amin Baek said...

umair:

moga lebih ramai yang 'terjerumus"

amin~

Amin Baek said...

syuhaidah:

hhaha..ye la syu..tinggal bpe minggu je lagi kat utp...bila ingt kenangan2 lama,mst sedih je nak tinggalkan utp

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails