Jun 29, 2012

~New Life~

Alhamdulillah.Akhirnya kini aku rasminya sudah masuk ke new phase of life iaitu working life.Minggu ni masuk minggu kedua aku di GTS.Tetapi sebenarnya seminggu je di ofis,sebab ambik cuti in lieu PIPE hari tu 4 hari.Haha.

Seminggu yang awal memang takde keje pape lagi pun.Duduk bersembang,tolong staff lain,pastu balik.Kalau rajin sikit,baca lah manual manual yang terjumpa kat situ.Masa second week,baru diassignkan department.Aku tak pasti lagi ke mana,cuma terdengar dengar rumour je la,since aku da bercuti time tu.Khabarnya ,ada kawan kawan da tak masuk ofis dayabumi da.Ada kena pergi tempat lain,bergantung pada arahan supervisor department masing masing.Huh.Berdebar pula nak tunggu Isnin ni.

Aku tinggal di KL ,di kawasan Taman Melati.PV5 to be exact.Setakat ni,rasanya sangat sangat ok.Facilities,environment semua ok.Cumanya,majoritinya adalah chinese,student KTAR.dan juga geng geng foreigner.Kalau dalam seminggu tu,maybe ada la 4 5 kali terserempak dengan orang Melayu.Haha.Keadaan surau di sini juga tak banyak beza dengan UTP dulu.Maksud aku surau V3.Makna memang diisi oleh sahabat sahabat foreigner kita.Kalau dalam 2 saf,adalah sorang dorang orang kita.Masa awal2 di sana,aku kerap ke surau PV3.Lalu berkenalanlah dengan seorang pakcik ni.Pakcik Zul namanya.Sentiasa konsisten ke surau,dan merupakan antara yang terawal akan sampai di situ.Alhamdulillah,Allah ketemukan aku dengan dia.Dia lah yang tunjuk tunjukkan area makan kat situ,then tunjukkan mana surau2 yang ada(yang solat lebih awal berbanding surau foreigner,untuk golongan bekerjaya terutamanya).Thats why,aku sangat bersetuju dengan kata kata yang pernah aku dengar sebelum ini yang 'Masjid adalah sebaik baik tempat untuk bersosial'.Ada gak kenal lecturer UIA dari Kashmir.

Moga Allah berikan aku kekuatan untuk hadapi dugaan yang mendatang.Dari segi dugaan kerjanya,dugaan kehidupannya,dan segala macam dugaan yang ada.Rasa macam tak percaya je aku da sampai ke fasa ini.Dalam fikiran,memang terset yang aku masih seorang student.Haha.

Rabbi yassir wala tuassir.

4 comments:

Hazwan Arif said...

untung lah..doa2 la pakcik tu ada anak perempuan

Amin Baek said...

yau:

hahaha..nanti try2 tnye dia la..kot2 la ada..

Ahmad Tajul said...

bro bila gaji..hehe

Amin Baek said...

shahniz:

eh2..tbe2 rasa gaji da abes pulak..hahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails