Nov 21, 2008

~Gugurnya seorang pejuang~

Bismillahirrahmanirrahim..

Tanggal 21hb Oktober,di kala kol 550,aku sedang memanaskan enjin moto..Tgh panas2kn tu,tetiba Lan(Izwan Samion) dia stopkn moto dia sblh aku...dia kata"Wey,ko knl x hasnor ngan mat toq??..aku membalas"knal..haa..nape?(2 2 org ni aku memg knl dan agak rapat la ngan dorg).."Ko  tau x dorg eksiden pg td?kol 4 lbh..langgar kerbau...mat toq cm ok..td Hasnor cm parah skit.."Ya,Allah..Inalillah.."terkejot aku mendengar berita tu..Dlm hati aku ,terbayang hasnor ngan mat toq..mcm mana agak nye dorg skang..Aku da terpk da nk lawat dorg pagi ni..Sian2...Act,aku pagi ni,dlm kol 9 ada janji ngan seorang senior,untuk keluar berjalan..sepatotnya Hasnor turut bersama aku pg ni...so ,da jadi cmtu...aku terpk gak nk btau senior tu..

Setelah pulang dari solat,aku balik blik dan membuat rutin aku seperti biasa a...Tepat 635am,aku on laptop aku..on gtalk..tetiba aku ternampk shout out bobo(Nasuha )..."Al-Fatihah..Saudara Hasnor Meche Jan 07 meninggl(lbh kurg gini a)"..Huh.aku mcm tak pecaya..tadi dak Lan ckp eksiden br...ni da meningl?aku trus pm bobo tok kpastian..aku takleh than trus aku lari ke bawah tok tnye dak2 floor Hasnor..Hampir gugur jantung aku ble mereka mengiakn berita itu..

Tanpa buang masa,aku terus memberitau kawan2sume..mostly dorg da tau da...Aku ajak Judin Syakir g ziarah..dorg stuju..aku trus siap2..then aku p angkt Umair jap..Dan trus bergerak ke Hospital Batu Gajh..masa aku smpi,kt sana da agak ramai a ngan dak2 Jan 07 yg sudah menunggu...

Alhamdulillah aku tgk Mat toq agak ok la..tak teruk sgt cedera nya..cume Hasnor je......Mungkin da ajal nye..Aku hanya mampu memberikannya bacaan Al Fatihah dan mengucapkn takziah kepada ayahnya...

Aku masih terbayang saat ngan Allahyarhm Hasnor..Gelak tawa dia,pengisian darinya...mkn sama...penah gak dia nek moto ngan aku masa p Umah Abg Iskandar..Kini aku seorg je yg tingl..Takpe la..Allah lebih menyayanginya dr org len yg menyayangi nye..Semoga Allah menerima segala amalnya dan menempatkannya di kalangan org2 yg soleh..Insyaallah..

"Setiap yang bernyawa akan merasakn mati.Dan hanya hari kiamat sajalh yg diberikan dengan sempurna balasanmu..............................."{Al Imran:185}

Al Fatihah buat Allahyarham Akh Hasnur Haziq bin Mior Ahmad Termizi...
dan juga seorg lg dak utp..Foundation 1st,Md Imaduddin..
Semoga ditempatkan di kalangan org2 soleh dan dicucuri rahmat..

3 comments:

fazly mshis said...

Al-fatihah. sedih gile
takziah buat kluarge arwah

Fifa said...

Kematian itu pasti~ Innalillah...

kerokimi said...

aku x sanggup nk crite sal arwah...
sedih gler..
mlm tu br je sembang ng dia..
huhu..

-al-fatihah tuk arwah-
-semoga rohnye dicucuri rahmat n dtmptkn dlm kalangan org2 soleh-

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails