Apr 28, 2009

~Huhuhu..apakah~

Bismillahirrahmanirrahim
28April09
0520am

Semalam,ari Senin,2 jamadil Awal,27 April,(besday Bell),aku mempunyai 2 test..Lab Test for Numet ngan PHT..yg aku tau Heat transfer ada 5% n Numet ada 10%..aku pn da bkira2 nk concentrate ktne...akhirnya,aku try a nk concentrate kt 2 2..tp gagal..masa nk stadi lab,aku kemengantukn yg amat sgt..dan akhirnya,aku hnaya mampu melihat coding2 itu dengan mata yg lesu(tak dpt hafal a kre)..tang Heat lak,tgk example dlm lecture note,fuh..pki pen pn leh jawab..tarahal nya...

Akhirnya smpi la pada waktu dtunggu2,Numet seawl kol 10..cuak kot masuk dlm tu..bayang a,selama satu sem aku masuk lab tu,yg aku kompem tau cmne nk pki,'exp(x)'..yg len sume tak tau ..peh..blank gle aku pe nye..aku doa2 a dlm sesi pilih soklan tu,aku dpt matrix..skali ,nah,ambik ko..dpt Euler Method..adoi..nasib la poji bermurah hati,memberi aku Gauss Seidel yg agak aku ingt a skit..thanx poji..Kuar dr matlab mayb ngan hati yg teng gak a..

Heat test lak,kol5 ptg tu..aku stadi lek2.smbil2 bjoking,ckp tips of the test,ialah chapter 4 5 dan 6..jgn gtau org len..(pdahal sume da tau chapter tu yg masuk)..aku taget nk wt soklan chapter 4 n 6..5 memg aku lost a..sbb kene wt try n error..bak kata Mus dlm klas..klu try,try try,asyik dpt error jek,bbek takyah guat..gtu la bunyik nye..huhu..ble da smpi waktu test tu,ambik!!langsung takde chapter 6..pokemon sungguh soklan itu..Ini yg membuatkn sume Heat2 di sekiling aku masuk dlm badan aku dengan mode conduction,convedction dan tak lupe juga radiation..yg mungkin sj masuk ke dlm badan aku ngan maximum wavelength..serta merta bdan menjadi panas,badan menggigil,air idung tkuar2 ,kaki tketar2 nk jwb soklan Heat itu(effect sj dtambah)..
Ble kuar,aku tgk aspa dok cte cara dia bt..

aku ckp kt dia dengan penuh macho dan kacak 

'Azfar,dah2 la tu..xyah nk cte sgt pasl Heat ni'(smbil bt muka rilek)..

Padahal tak reti nk wt cmne..haha..siyesli aku balun je sume soklan tu..Nasib 5%..

Kepada sesapa yg ada kemungkinan repeat sem bersama PHT,ayuh tekadkn niat,nex sem takmo men2 lg,xmo men hp,xmo btbsing kt blakang,dlm klas Dr Ye Lwin,kene salu dok depan pokus2..hahah..sapa nk join aku nex sem??haha.Abu aku da kompem dia join aku,sbb dia br nk ambik sem depan..huuh

Ayat ini mayb menampkkn usaha aku cmne..

39. Dan Bahawa Sesungguhnya tidak ada (balasan) bagi seseorang melainkan (balasan) apa Yang diusahakannya;[53:39]

tapi den dan berusaha sebaiknya 

216. Kamu Diwajibkan berperang (untuk menentang pencerobohan) sedang peperangan itu ialah perkara Yang kamu benci; dan boleh jadi kamu benci kepada sesuatu padahal ia baik bagi kamu, dan boleh jadi kamu suka kepada sesuatu padahal ia buruk bagi kamu. dan (ingatlah), Allah jualah Yang mengetahui (semuanya itu), sedang kamu tidak mengetahuinya.[2:216]


Pe nk wt,kene tawakal je la

kemudian apabila Engkau telah berazam (Sesudah bermesyuarat, untuk membuat sesuatu) maka bertawakalah kepada Allah, Sesungguhnya Allah mengasihi orang-orang Yang bertawakal kepadaNya.[3:159]


(Life dak chemi yg tak pernah sepi dan suram dr Test2 yg 'senang')haha..

wallahuallam

11 comments:

beliamuda said...

huhu~~ Amin, kalau yang dah studi pun susah nak jawab (bukan aku la, sebab aku just baca je chapter tu), yang memang dah give up awal2 chapter tu, mmg sedih ar... zzz~~

Hazwan Arif said...

aku dpt jwb 1a je kot..
tu pun x siap..
xpe,aku temnkan ko sem depan..
haha

terry bogart said...

wei..jgn bncang pasal repeat...amin nak kawin awal tu..haha

yups... chemi... = miserable life... (lecture note dari seorg lecturer yg sempoi)...hahaha

apa2 hal... life must go on...

esok aku matlab...doakan aku amin...(peringatan kali ke-2..sebut nama aku dalam doa...cuak weii)

syairah ariffin said...

2 amin..

MAN JADDA WA JADA

Amin Baek said...

nipi:heheh..yeke ni nipi..tgk ko cm rilek je jawb ritu..haaa..dan2 je kang dpt fulmark

liau:cantik liau..ada geng a aku sem depan..haha..moh ajak ramai2 lg

luqman:tu a pasl..klu fail heat,tak dpt kawen a..haha.matlab..semg je kot..haha..kene hafal je

syairah:syukran singgh blog aku..tp pe makna ko tulis tu..wuwuw

terry bogart said...

ni nak gebang ni... walau ko malukan aku dalam gg.. perkataan syairah tu aku faham!!!

hehehe

maksudnya :

'siapa berusaha, dia bjaya'

weeee

Amin Baek said...

hahahah...peh..ko nk balas dendam ke man??hahah...tu takde dlm klas kot..memg aku tak tau..hahah....tp mende ko ckp tu obviously nmpk kot..hehe

syairah ariffin said...

hah dah btol r tu maksudnya..
ong putih pon faham bahse arab eh..
caya rrrr.
yuhuuuu

terry bogart said...

man jaddda wa jada....
pastu kan ada lg tambahan

'wa man zaraa hasada"

tu apa pula maksudnya?
~selalu dengar, tapi,tau maksud yg awal je

along rufaidah said...

maksudnya...

dan sesiapa yang menanam, dia mendapat hasilnya

terry bogart said...

apsal rufaidah yg tau?... haha

kita ambil arab gak!!

weee

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails