Jun 9, 2009

~Akhirnya~

Bismillahirahmanirahim
Tanggal 8Jun,kol 11pm,akhirnya aku berada di rumah..alhamdulillah..CASFUMAL setel..OBS pn da setel..
'CAREER THROUGH LEADERSHIP'

CASFUMAL09 berjalan ngan lancar la dr pandagan aku..wpon this event ada skit problem ngan keadaan ekonomi yg tak menentu,tp dgn izinNya,berjalan gak CASFUMAL edisi kedua..Dari feedback dr participants2,semuanya berpuashati ngan talk2,speaker2 yg leh aku katakan sgt mantap compared to last casfumal..,services,tempt penginapan sume...ok la rasanya..
'TO SERVE TO STRIVE AND NOT TO YIELD'
OBS lak,aku p ke sana ngan status unfit..sbnar leh je jd fit,tp doktor risau sbb aku br je ke asma ritu..sbulan yg lepas..tyme tu aku ingt,klu unfit aku takyah p OBS..pe lg..aku suh je a doktor tulis unfit..leh aku escape..skali tnye ngan org ESU,dia kata,kene p gak..peh..hancur luluh harapan aku..hahha..then aku p a ke OBS dgn smgt bekobar2..ble kt sana,dia suh tulis status kesihatan,aku tulis je fit..sbbnye tak mo a ktinggalan aktiviti2 org len bt kn..alhamdulillah..xde pape kejadian buruk yg blaku..aktiviti yg dbuat lak memg best,sbb aku jrg gle men kayak,whaler apatah lg..punye la aku excited nk berekpedisi gune kayak,smpi lupa pki cap,ngan sunblock..hambek ko..dak aseng smpi ckp aku muka cm org india..sbb da gelap gle..adoi..tp pape pn,OBS memg best!!Beremban nama watch aku...instructor pn sengal2 tp sgt best..haha..Mr Nazim or big shah..

Aku realise byk lg problem dlm masyrkt kita...trutama masalh tang pergaulan..bukn sume,tapi sgelintir a..dlm satu watch memg a ada laki pomp,tp tolong la jaga batas2 pergaulan..huhuh..kita umat Islam,org memerhatikan tingkah laku kita..klu kita baca Al Islam,dlm tu ada kes,org nk convert to Islam,tp dia takot mak dia marah..bukn sbb Islam tu,tp sbb kelakuan remaja2 Islam yg sgt melampaui batas..Islam agama suci,jgn kita umat Islam sendiri yg mencemarinya..huhu

Wallahuallam

4 comments:

atika said...

semangat... haha

Amin Baek said...

heheh..biasa a..aku kn penuh smgt..haha..pdahal tpakse..

beliamuda said...

kena pulak skang musim panas.. lam berita tadi, salah satu titik panas kat Malaysia ialah area Lumut.. nasib la dak2 OBS.. ngee~~

Amin Baek said...

tu a pasl...panas nye memg terasa sgt..huhu..itam2

malaysia dlanda el nino..wuu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails