Jul 11, 2009

~Result~

Bismillahirahmanirrahim

Akhirnya penantian warga UTP berakhir semalam. waktu yg dgtau utk result kuar pada 11hb July ,12tgh hari..tp 12 mlm da kuar.

tp menariknya kali ni,pelbagai kabar angin tersebar mengenai result...isu ni menjadi hangat di GG dak chemi jan07..
[sekadar gambar hiasan]

Pada mulanya di katakan :

  • Middle July-15 or 16 mayb
  • 9july ,2.30
  • Middle July
  • 10July
  • dan akhirnya 11july,12pm(act 1200am)
Pape pn,result da di announcekn..pada yg berjaya mendapatkn Dean's nye list tu,tahniah..kekalkan usaha anda dlm sem baru..dan jgn sekali2 lupa untuk bersyukur dgn apa yg anda dpt..

"Dan ingtlah ketika tuhanmu memaklumkn"Sesungguhnya jika kamu bersyukur,niscaya Aku akn menambah nikmat kepada mu,tetapi jika kamu mengingkari nikmat ku maka pasti azab ku"[14:7]

Pade yg tidak sempt tok mendapatkn list dr dean tu,jgn kecewa..apa yg anda perlu buat,stay focus tok sem yg baru ni k..muhasabah diri balik..apa kekurangan pada sem lepas..adakah usaha kita da ckup utk dapatkn result yg kita nak??

Seprti mana Allah berfirman dlm AN Najm

"Dan bahawa manusia hanya memperoleh apa yg telah diusahakan"[53:39]

Tapi ada je ckp,"aku da study gegile..smpi buku pn tanak tgk muka aku lg.."aku stadi smpi lewat mlm,smpi meletup lampu tu kepanasan..lme sgt bukk"..tp still xdpt list dr dean..memeg menyakitkn dan mengecewakn ble kita berada dlm kondisi tersebot..seolah2 penat jerih kita tidak berbayar..

awal2 memg kdg kita rasa down sgt,tp cuba refer pada ayat ni,insyaallah akan terubat sdikit kelukaan kita tu..

"Diwajibkan ke atasmu perang,padahal itu tidak menyenangkn bagimu.Tetapi boleh jadi kamu tidak menyenangi sesuatu,padahal itu baik bagi mu,dan boleh jadi kamu menyukai sesuatu,padahal itu tidak baek bgmu..Allah mengetahui,sedang kamu tidak mengetahui"[2:216]

"Dan janganlah kamu merasa lemah dan janganlah kamu bersedih hati sebb kamu paling tinggi darjatnya jika kamu org beriman"[3:139]

Ni just imaginasi a..let say la kn,anda dpt pointer yg kurg memberangsangkn this sem..then,anda work harder nex sem..then sem2 sterusnya,anda menjadi top student..buknkn itu hikmahnya ble anda dpt pointer yg rendah td..ni just analogi la..

Papepn,terimalah qada' qadar dan semuanya datang dari Allah..setinggi mana,serendah mana result anda sume,terima la dgn hati terbuka,dan jangan lupa bersyukur..lagi skali nk dstresskn,segalanya datang dari Allah..

Semoga sem baru ini,menjanjikan yang lebih baek bg kita..insyaallah

[sekadar gambar hiasan]
walahuallam.

12 comments:

Nurazura said...

wuu.. amin dh update.. ye r amin... tahniah2... :P

Amin Baek said...

hahah..mengong nye zura..ye..br je update ni..tima kasih2..

Anonymous said...

terubat cket hati aku yg gundah gulana ni pas baca post ko..
tenkiu amin bucukk..
haha..

ciku said...

eh,gi taruk anonymous lak..
trimas for da advice..ngee..

Nurazura said...

ye r amin.. ak mengong.. xperform cm ko..haha.. as usual, brsyukur dgn ap y kte ad.. when it comes 2 thing like dis, jgn lihat org y diatas kte, cube pkirkan prasaan org y dibawah kte..ptotnye kte brsyukur.. :P brusaha r lg.. lame lg kte kt cni.. common... hehe

rozanna said...

congratz uncle amin..=)

beliamuda said...

terima kasih di atas perkongsian...

Amin Baek said...

ceh ciku..hahha..xyah a sedih2 pasl result..huhu

haha zura..ko a salu sbot mengong2..hek3..btol tu zura..zura kembali bersmgt..haha

nenek rozanna,tima kasih..hehe

nipi,sama3..amcm result mu nipi??

Ad!baH said...

tahniah dik=p hehehe..[walopon xtau pon brape result ko..ak tau ko mesti power gler;)

ak pown baru pat result..hehehe..tp kat sni xde lak target tuk dpt dean2 ni..target pat truskan idop kat tempat org dan mendapat alaun yg seterusnye pn oke da=D hhehehe

Amin Baek said...

ceh..xtau nk tahniah2 lak..haha..tima kasih..

aik....cmtu lak??hahah..len upenya taget dak oversea ngan local cm kami ni..wuwu..hehe

Abir Abhar said...

thanks for the ayat2..
sgt membantu..

leh x nak forward kan kat kwn?

Amin Baek said...

for sure boleh..
ayat2 tu dari quran..
memg utk semua orang
insyaallah..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails