Mar 20, 2010

~Midsem break ku~

Bismillahirahmanirahim

Segala puji kepada Tuhan yang menciptakan sekalian alam.Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.Yang menguasai hari kiamat.Dan juga tempat kami berlindung dan memohon pertolongan.Syukur atas segala kurniaanMu ya Allah

Alhamdulillah aku kembali ke UTP,walaupun dengan perasaan yang berat sebenarnya.Hehe.Sampai ke UTP lebih kurang pukul 3 lebih petang tadi.Kira ‘laju’ la jugak sampainya.

[Pemanduan yang selamat oleh kawan aku]

Sudah selesai cuti seminggu aku iaitu cuti midsem.Argh betapa kejapnya masa ini berlalu.Tak rasa da seminggu pun.huhu.Jadi time seminggu ni adalah beberapa aktiviti yang aku wat and nak kongsikan bersama.

Hari Jumaat 12/3,aku telah hadir ke satu program yang dinamakan Seminar Profil Muslim anjuran PureBase Training Centre.Bertempat di Masjid Seri Iskandar.Program ini dihadiri oleh pelajar pelajar dari pelbagai IPT yang berbeda.UTP,KMPK,PUO,KMB dan tidak lupa juga UiTM.Dapatlah juga bertemu ikhwah ikhwah yang lama tidak ketemu.Akh Azharuddin,Akh Azril,Akh Fakih dan lain lain.Dan antara public figure yang dijemput ialah Timbalan Mufti Perak,Ustaz Zamri Hashim,dan juga Ustaz Sharuzzaman.Alhamdulillah berlangsung dengan lancarnya walaupun aku sedikit kemengantukan semasa pengisian itu.Ruginya..huhu.Tetapi bergerak lebih awal pada pagi Ahad dalam pukul 130pagi untuk pulang ke Melaka.

[Sesi LDK 2.Persembahan stiap kumpulan]

[Panel panel yang hadir]

Untuk pemanduan pulang ke Melaka,seramai 3Driver diperlukan.haha.Ngantuk tak ingat.Ada satu ketika aku dan Akh Syafiq memandu,kami tertido semasa bawak kereta.Syukur tak de pape berlaku.huhu

Sampai di rumah lebih Alor Gajah lebih kurang pukul 7pagi.Dan dijemput oleh keluarga tercinta.Akhirnya sampai la juga aku ke rumah.Dan destinasi ku kini bukan lagi Kampung Peringgit yang best tu,tetapi kini telah berubah menajdi Taman Pulau Gadong Jaya yang indah pulak.hoho..

[Pandangan depan]


Ni la rumah yang akan aku duduki dalam masa terdekat.Alhamdulillah diberikan rezeki untuk berpindah setelah 14 tahun berkelana di Peringgit.Tempat yang semakin menjauhi Bandar,tetapi leh consider as dekat la jugak dengan Bandar.Secara kebetulan nya,alamat untuk rumah ini ialah No 20 Jalan PGJ7 75200 Melaka.Tarikh lahir ayah aku pula 20hb Julai(7) 1952.Cam kene lak..haha..Tempat yang bagi aku amat strategic,selesa..Cuma kadang kadang bising dengan karenah anak anak jiran yang men bsikal kol 12---3ptang..Dorang tak panas ke??huhuh..Cuma sedikit masalah azan kurang kedengaran dan surau hanya ada di taman yang lain.Kene sentiasa alert dengan waktu solat la .Kalau tak alert,kompem tak perasan waktu nya.Kalau kat Peringgit dulu ada Masjid Negeri nya azan.Kita yang akan dialertkan.Takpe,takpe.Ni cubaan..hhuhu..

[Bahagian tepi dan bahagian yang direnovate]

Masa di rumah masa midsem break ni,dapat la jugak aku membuat sumting kat umah ni.Aku mengecat pagar sikit,bersih bersihkan tanah tanah,pasir pasir,dan sebagainya.Alhamdulillah.Sekarang masih dalam proses pemindahan barang.Semoga inilah Baiti Jannati yang baru buat ku.Insyaallah

[Kucing yang menjadi penyeri rumah..haha]

Kembali ke reality,kini kepala aku dihimpit kembali dengan tugasan tugasan yang masih belum siap,dengan test test yang bakal menjelma,dan juga lab repot serta viva yang tidak putus putus..Argh..malas nak pikir.haha..Tapi still kene pikir gak.Semoga dipermudahkan urusan aku dan kalian semua.Sampai sini je la coretan aku..Terasa ngantuk a plak..haha..

[gambar takde motif..dua orang yang perasan budak]

Wallahuallam


13 comments:

beliamuda said...

pindah rumah baru?

nnt ada nak tambah orang rumah, aku akan sampaikan diri ke situ... kalau diajak la.. :P

Amin Baek said...

yup2...

waa..boleh2..mari2..leh wt khemah kt luar..hahahah

duranian said...

pic las tu xde kaitan kot dgn pos ko
demit
hak2

Amin Baek said...

kamil:hahha;;saja je nak ltak..boleh nampk sapa lagi berat di situ..haha

Hazwan Arif said...

pic ade motif tu..hoho

Amin Baek said...

liau:haha...nampak eh motif dia??hahah

Jamal Rafaie said...

Salam..

Bawak kete sampai 180 ke? biar betul.. Fuhh.. hebat tu..

Selamat berumah baru.. Syekh.. Kalau nak bli rumah sendri nanti cari alamatnya sama dengan tarikh lahir.. hehe..

terry bogart said...

nasib baik bukn amin yg naik bnda tu.. huhuh

rozanna said...

hehe..akhirnye,b'peluang jgk tgk uma bru tuan blog ini....(^_^)

Amin Baek said...

jamal rafaie:tu memang btol tu..ambik gmbr masa dia tgh drive..pnerbangan tu.ahah

syukran2..tu la..nak cari sama ngan besday,,br spesel..haha

luqman:haha..maco kot kalau aku naek

rozanna:akhirnya..haha

hazwan elnino said...

amin da pidah a..haha

Amin Baek said...

hehe...tapi lom 100% lagi a ted...in process lagi..

Anonymous said...

minta copy gambar kucing yang mukanya dalam cawan tu. jazakallah khair

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails